ua en ru

Заступник глави Мінфіну США звинуватив Путіна в корупції

Заступник глави Мінфіну США звинуватив Путіна в корупції Фото: Володимир Путін

У США заявили, що Путін збагачує своє оточення

Виконуючий обов'язки заступника голови Міністерства фінансів Сполучених Штатів Америки з питань боротьби з тероризмом і фінансової розвідки Адам Жубин звинуватив президента РФ Володимира Путіна в корупції. Про це Жубин заявив інтерв'ю ВВС.

"Ми бачили, як він (Путін - ред.) збагачує своїх друзів, своїх близьких союзників, і маргіналізує тих, хто не належить до його друзів і не займає державні посади. Будь це енергетичне багатство Росії, будь то інші державні контракти, він дає це тим, хто, як він думає, буде служити йому, та виключає тих, в кому сумнівається. Для мене, це корупція", - заявив Жубин.

Він відмовився коментувати секретну доповідь ЦРУ від 2007 року, де зазначалося багатство Путіна в розмірі близько 40 млрд доларів, але заявив, що російський президент накопичив "секретне багатство".

"Він нібито отримує державну зарплату в розмірі 110 тис. доларів на рік. Це не є точним показником багатства людини, у нього великий досвід у тому, як замаскувати своє реальне багатство", - додав Жубин.

Нагадаємо, США допускають дії у відповідь на висновки про смерть Литвиненка. Раніше суд Лондона заявив, що вбивство екс-офіцера ФСБ Олександра Литвиненка можливо було схвалено Путіним.