ua en ru

Заступник глави АПУ відмовився розкривати домовленості "нормандської четвірки" по Савченко

Заступник глави АПУ відмовився розкривати домовленості "нормандської четвірки" по Савченко Фото: лідери країн "нормандської четвірки"

Питання звільнення Савченко піднімалося на зустрічі в Парижі 2 жовтня

Заступник глави Адміністрації Президента України (АПУ) Костянтин Єлісєєв відмовився розкривати деталі домовленостей щодо звільнення української льотчиці Надії Савченко, які були досягнуті в ході переговорів лідерів країн "нормандської четвірки" в Парижі 2 жовтня. Про це сьогодні на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я на даному етапі не хотів би розкривати деякі домовленості з цього приводу (з приводу Савченко, - ред.)", - сказав Єлісєєв.

Він запевнив, що питання звільнення Савченко піднімалося в ході останніх переговорів "нормандської четвірки" і був чіткий сигнал, що не тільки Україна, але й міжнародне співтовариство вимагає звільнення Надії Савченко, Олега Сенцова і Олександра Кольченка.

"У нас складається враження, що це питання все серйозніше сприймається російською стороною і звідси у нас є... оптимізм, що рано чи пізно він має бути вирішено", - додав він.

Нагадаємо, напередодні переговорів лідерів України, Росії, Франції та Німеччини в Парижі захист Савченко заявила, що чекає від "нормандської зустрічі" визначення конкретних строків екстрадиції льотчиці.