ua en ru

Заступник генсека НАТО: угоди з Росією заради боротьби з тероризмом не буде

Заступник генсека НАТО: угоди з Росією заради боротьби з тероризмом не буде Фото: Олександр Вершбоу

Вершбоу заявив, що НАТО не відмовиться від додаткових заходів безпеки на східних територіях заради можливої підтримки у боротьбі з тероризмом

Незважаючи на можливе співробітництво з Росією в боротьбі проти тероризму, НАТО буде дотримуватися своєї лінії щодо ситуації в Україні. Про це заявив заступник генерального секретаря НАТО Олександр Вершбоу, передає Deutsche Welle.

"Ми не підемо ні на яку угоду", - заявив Вершбоу.

За його словами, Північноатлантичний альянс не має наміру відмовлятися від додаткових заходів безпеки на східних територіях заради можливої підтримки в боротьбі з тероризмом.

Вершбоу підкреслив, що агресією проти України Росія підірвала основні принципи європейської системи безпеки. "Навіть якщо ми можемо активніше співпрацювати в боротьбі проти тероризму, ми не відмовимося від рішучої відповіді на цю агресію і, в особливості на незаконну анексію Криму", - сказав він.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг закликав США і ЄС зберегти економічні санкції проти РФ до тих пір, поки вона не припинить брати участь у конфлікті на сході України.