ua en ru

Заступник генсека НАТО відвідав Україну з візитом

Заступник генсека НАТО відвідав Україну з візитом Фото: заступник генсека НАТО Вершбоу відвідав Україну

Обговорювали політичну ситуацію в Україні, новий уряд, коаліцію і майбутній саміт НАТО

Вранці 14 квітня відбулася зустріч нардепа від БПП Іванни Климпуш-Цинцадзе і першого заступника голови фракції "Народний фронт" Андрія Тетерука з заступником Генерального секретаря НАТО Олександром Вершбоу. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Ірина Фриз.

На зустрічі обговорювалася політична ситуація в Україні, формування Уряду і коаліції в контексті євроатлантичної інтеграції, а також майбутній саміт НАТО у Варшаві.


Заступник генсека був проінформований щодо Міжнародної експертної групи при парламенті, а також міжфракційного об'єднання "Україні - євроатлантичний простір" і планів щодо співпраці з Представництвом НАТО в Україні.

"Під час дискусії було піднято питання про ситуацію на Сході України і політики Росії на тимчасово окупованих територіях у сфері пропаганди та порушення норм міжнародного права. Окрему увагу приділили заборони Меджлісу кримсько-татарського народу на території окупованого півострова і дій РФ, які спрямовані на порушення прав і свобод громадян" - розповіла Фриз.

Нагадаємо, НАТО і США продовжать надавати допомогу Україні в розвитку оборони.