ua en ru

Заступник генпрокурора Столярчук: у справі Гонгадзе ми на фінішній прямій

Заступник генпрокурора Столярчук: у справі Гонгадзе ми на фінішній прямій

Розслідування вбивства журналіста Георгія Гонгадзе рухається до фінішу. Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив заступник генпрокурора Юрій Столярчук.

За його словами, скоро будуть названі безпосередні замовники жорстокого вбивства, вчиненого 15 років тому.

"У ці дні завершується комплекс слідчих заходів, який дозволить нам залучити до відповідальності замовників злочину. Ми зробимо це, я впевнений. Мова піде про реальні прізвища, про реальне покарання. І, повірте, справа не триватиме ще десятиліття. Ми, можна сказати, на фінішній прямій", - сказав він.

Юрій Столярчук розповів, що в ході слідства з'явилося багато нових фактів і подробиць, які проливають світло на прямих замовників вбивства.

"Відкриваються дуже цікаві подробиці цього злочину, в тому числі щодо участі колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка", - заявив заступник генпрокурора.

Він підкреслив також, що у слідства також "маса питань" до майора Мельниченка.

"Проти нього здійснюється чотири кримінальні провадження. За моїми даними, він проживає у США. Мельниченко оголошений у міжнародний розшук. Найближчим часом по ньому буде оголошено процесуальне рішення. У майора ще все попереду", - повідомив Столярчук.

Він додав, що для нього це розслідування - "справа честі".

Як повідомлялося раніше в ЗМІ, Юрій Столярчук розплутав справу про вбивство Георгія Гонгадзе і вийшов на його організатора Олексія Пукача. Столярчук керував групою під час першого затримання Пукача в жовтні 2003 року. Затримання відбулося в кабінеті Столярчука.

За повідомленнями ЗМІ, Юрій Столярчук є одним з основних кандидатів на посаду Генпрокурора України.