ua en ru

Заступник генпрокурора Баганець прогнозує внесення в Раду найближчим часом проекту по створенню Держбюро розслідувань

Заступник генерального прокурора України Олексій Баганець прогнозує внесення у Верховну Раду найближчим часом проекту щодо створення Державного бюро розслідувань.

Заступник генерального прокурора України Олексій Баганець прогнозує внесення у Верховну Раду найближчим часом проекту щодо створення Державного бюро розслідувань. Про це він заявив в інтерв'ю РБК-Україна.

"Наскільки мені відомо, такий законопроект повинен бути поданий до Верховної Ради найближчим часом. Тим більше, що нещодавно я ознайомився з листом урядового уповноваженого України у Європейському суді, адресованим Кабінету міністрів України, в якому зазначено, що однією з вимог Ради Європи до Кабінету міністрів України є негайне створення Державного бюро розслідувань. Підкреслюю, не антикорупційного бюро, а державного бюро розслідувань. Чому цей орган досі не створено - це питання не до мене", - сказала Баганець.

За його словами, в КПК України 2012 р. було передбачено створення Державного бюро розслідувань для розслідування кримінальних правопорушень, вчинених держслужбовцями 1-3 категорій, тобто вищими посадовими особами держави. У перехідних положеннях до КПК записано, що цей орган повинен бути створений не пізніше ніж через 5 років після введення в дію нового КПК.

Нагадаємо, він також заявив, що в новому законі про прокуратуру закладені норми, що підривають основи унітарної держави.