ua en ru

Заступника губернатора Тегерана звільнили

Заступника губернатора Тегерана звільнили Фото: глава МЗС Ірану Мохаммад Джавад Зариф

Заступника губернатора звільнили через напад на посольство Саудівської Аравії

Заступника губернатора Тегерана звільнили через напад на посольство Саудівської Аравії. Про це повідомив в суботу прес-секретар міністерства внутрішніх справ Ірану Хосейн Алі Амірі.

Зазначимо, на територію посольства маніфестанти кинули запальні пристрої, що призвело до пожежі, який, однак, вдалося швидко загасити.

Повідомляється, що заступник губернатора провінції Тегеран з питань безпеки Сафар Алі Баратлу звільнений за недбалість у зв'язку з нападом активістів на посольство Саудівської Аравії.

"Заступник губернатора провінції Тегеран з питань безпеки був відсторонений від посади через недбалість та неналежне виконання своїх обов'язків у випадку з нещодавнім нападом на посольство Саудівської Аравії в Тегерані", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в ніч з 2 на 3 січня демонстранти, розгнівані стратою відомого саудівського шиїтського проповідника шейха Німра ан-Німра, вчинили напад на саудівські дипмісії. У Тегерані на територію посольства маніфестанти кинули запальні пристрої, що призвело до пожежі, який, однак, вдалося швидко загасити.

Також, міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Зариф поскаржився в Організацію Об'єднаних Націй на "провокації" Саудівської Аравії по відношенню до Тегерану.