ua en ru

Заступник голови Одеської ОДА Боровик звільнився через подвійне громадянство

Заступник голови Одеської ОДА Боровик звільнився через подвійне громадянство Фото: Саша Боровик

Саша Боровик залишиться радником Саакашвілі

Заступник губернатора Одеської області Михайла Саакашвілі Саша Боровик звільнився через подвійне громадянство. Про це Боровик написав на своїй сторінці в Facebook.

"Першого травня набув чинності новий закон про державну службу. Закон забороняє державним службовцям мати якесь громадянство крім українського. Я ніколи не приховував того, що я громадянин Європейського Союзу. Я дуже вдячний уряду Німеччини, яка, на моє прохання надав мені виняток із заборони на подвійне громадянство, яке діє у ФРН, для того щоб я міг попрацювати в Україні в період трансформації...Я жалкую, що український закон має цю заборону...Сьогодні я виходжу з держ служби і припиняю виконувати обов'язки заступника губернатора Одеської області. При цьому я залишаюся його радником, - і тепер я зможу ще більше сконцентруватися на роботі в Одеській міськраді", - написав він.


Нагадаємо, 1 травня 2016 року закон "Про державну службу" набув чинності.

Закон розроблено з метою встановлення нових правових і організаційних засад державної служби як професійної, політично неупередженої діяльності на благо держави і суспільства, а також для забезпечення реалізації громадянами України права рівного доступу до державної служби".