ua en ru

Заступник Наливайченка "кришує" контрабанду паливного бізнесу, - Чорновол

Заступник Наливайченка "кришує" контрабанду паливного бізнесу, - Чорновол Фото: Тетяна Чорновол

За словами Чорновіл, Юрій Артюхов претендує на посаду керівника служби СБУ

Народний депутат від "Народного фронту" Тетяна Чорновол заявила, що заступник голови СБУ Валентина Наливайченка Юрій Артюхов "кришує" контрабанду паливного бізнесу. Про це вона заявила під час прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Всі ці схемщики не могли би працювати, якби в них не було потужного "даху". Назву прізвище, щоб не було дискредитації того ж самого керівника СБУ Наливайченка. Ця ситуація, яка зараз створена, і контратака створена для того, щоби повалити його з посади керівника СБУ. В нього є такий заступник Артюхов, який якраз і займається "кришуванням" цього контрабандного бізнесу, який якраз і претендує на посаду керівника служби СБУ", - сказала Чорновол.

Вона також повідомила, що обсяг контрабанди бензину складає 1 млрд дол.

"Якщо ми побачимо по статистиці прихід бензину в Україну з-за кордону, а також виробництво бензину в Україні, і порівняємо з роздрібною торгівлею, то вийде що роздрібна торгівля набагато вища об'ємом. Звідки він виникає? З яких небес? Насправді відповідь проста - це контрафактна складова та контрабандна складова. І ємкість цього ринку десь мільярд доларів", - повідомила Чорновол.

Нагадаємо, у Миколаївській області затримано три судна з контрабандною нафтою на 22 млн грн.