ua en ru

Заступник мера Горлівки викритий в отриманні хабара у розмірі 17 тис. грн

Заступник мера Горлівки (Донецька область) викритий в отриманні хабара в розмірі 17 тис. грн. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Міністерства внутрішніх справ (ГУ МВС) в Донецькій області.

Згідно з повідомленням, чиновник, займаючись питаннями житлово-комунального господарства, використовував службове становище для особистого збагачення шляхом отримання 20-процентного "відкату" за перерахування підприємству бюджетних грошей.

"Хабар у розмірі 17 тис. грн була передана через довірену особу директором фірми, що здійснювала монтаж і ремонт вуличного освітлення в місті, - повідомив заступник начальника управління ДСБЕЗ ГУМВС області Артур Голота. - Як було встановлено, перемога в тендері дісталася даному підприємству за умови, що в міру перерахування бюджетних грошей 20% від кожного траншу будуть передаватися заступникові мера. При передачі посередником частини хабара в сумі 17 тис. грн її одержувач був затриманий "на гарячому".

За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України "отримання хабара посадовою особою, яка займає відповідальне становище". Слідство проводить прокуратура Донецької області.

Нагадаємо, що 10 січня співробітниками УДСБЕЗ ГУМВС України в Донецькій області спільно з представниками прокуратури м. Донецька задокументований факт отримання хабаря в 1,5 млн грн керівником одного з головних управлінь Донецької обласної держадміністрації.