ua en ru

Уповільнення темпів зростання економіки США - тимчасове явище, - МВФ

Федеральній резервній системі (ФРС) США, ймовірно, не доведеться вдаватися до додаткових заходів стимулювання американської економіки, оскільки темпи її зростання в найближчі декілька місяців зростуть, чому сприятиме зростання експорту. З відповідною заявою виступив сьогодні виконуючий обов'язки директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду (МВФ) Джон Ліпскі, передає РБК.

"Уповільнення зростання економіки США і інших крупних економік світу, ймовірно, буде лише тимчасовим явищем, викликаним зростанням цін на енергоносії", - додав він.

В той же час Ліпскі вказав на те, що великий ризик зростання рівня безробіття, зважаючи на повільне відновлення економіки. У зв'язку з цим розвиненим країнам слід скоректувати монетарну політику з урахуванням цього чинника, підсумував він.

Раніше глава ФРС Бен Бернанке визнав, що темпи зростання економіки США сповільнилися, але не дав вказівок щодо проведення додаткових заходів її стимулювання. "Схоже, що темпи зростання економіки США з початку року трохи нижчі, ніж очікувалося", - повідомив Бернанке в ході виступу напередодні увечері. Не дивлячись на це, Бернанке відзначив, що негатив в економіці, ймовірно, не продовжиться довго, і в другому півріччі поточного року американська економіка продемонструє ознаки зміцнення. Кажучи про інфляцію, Бернанке уточнив, що це викликає занепокоєння, проте додав, що ця тенденція, швидше, тимчасова.