ua en ru

Заступника екс-глави ДержНС Стоєцького відпустять слідом за Бочковськім

Заступника екс-глави ДержНС Стоєцького відпустять слідом за Бочковськім Затримання Василя Стоєцького

Заступника екс-голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Василя Стоецкого відпустять слідом за його колишнім начальником Сергієм Бочковськім. Про це заявила суддя Печерського райсуду, передає "112 Україна".

"Якщо після подання клопотання про застосування запобіжного заходу прокурору стали відомі обставини, що виключають обґрунтовані підозри про вчинення особою кримінального правопорушення, він зобов'язаний відкликати клопотання про застосування запобіжного заходу та відкликати дозвіл на затримання, якщо такий дозвіл було отримано... Генеральна прокуратура України і старша група прокурорів, які здійснюють процесуальне керівництво досудового розслідування кримінального провадження про відкликання клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою відносно підозрюваного Стоецкого підлягає задоволенню, у зв'язку з чим підлягає поверненню органу досудового розслідування Головного слідчого управління МВС", - заявила суддя.

Таким чином, клопотання про затримання Стоецкого повернуто в Головне слідче управління МВС України.

Нагадаємо, в середу, 25 березня, на засіданні Кабінету міністрів оперативники провели затримання голови Держнс України Сергія Бочковського. Затриманий також його заступник Василь Стоєцький. Екс-главі ДержНС ставиться стаття 208 КК України - незаконне відкриття або використання за межами України валютних рахунків.

Сьогодні ГПУ відкликала подання на арешт Бочковського у зв'язку з чим, екс-глава ДержНС буде відпущений з-під варти.

За матеріалами "112 Україна".