ua en ru

Закупівельні ціни на цукор в Україні знизяться у вересні поточного року, - експерт

Закупівельні ціни на цукор в Україні можуть знизитися у вересні поточного року. Такий прогноз в ході прес-конференції зробив президент асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ) Олексій Лисиця, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами експерта, традиційно ціни на цукор підвищуються у сезон консервування фруктів та овочів, який починається в червні, і багато в чому ціни на цукор будуть залежати від того, наскільки ефективно держава регулює ринок за рахунок цукру-сирцю, імпортованого до України за квотами Всесвітньої торгової організації. Експерт зазначив, що суттєвого зниження цін найближчим часом не очікується, але, скоріше за все, не буде і значного росту. "Що стосується нового врожаю, ми очікуємо зниження закупівельних цін на цукор в Україні з вересня цього року", - сказав О.Лисиця.

Заступник генерального директора Української аграрної конфедерації Олександр Ярославський додав, що станом на 10 травня в Україні посіяно цукрового буряку на 15-17% більше, ніж минулого року, а це також вплине на ціноутворення.