ua en ru

Закупівлі через структури ООН будуть проходити в онлайн-режимі, - Квіташвілі

Новий механізм закупівель через структури ООН дозволить відійти від колишніх стандартних схем тендерів, які багато років існували в Україні. Про це в інтерв'ю РБК-Україна повідомив міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі.

За його словами, перевагою даних закупівель буде те, що їх поставки будуть здійснюватися вчасно і за графіком.

"Перевагою роботи через структури ООН, зокрема, ВООЗ, ЮНІСЕФ, ЮНЕЙДС, є те, що вони працюють з постачальниками і виробниками відразу для більш ніж 100 країн. Це дозволяє їм купувати ліки за низькими цінами. Разом з тим, структури ООН набувають лише ті препарати, які пройшли багаторічні клінічні дослідження. Тому ми виграємо по співвідношенню ціна-якості, плюс отримуємо поставки ліків вчасно", - додав Квіташвілі.

Політик зазначив, що практика тендерних закупівель буде відрізнятися від практики попередніх років. "Вони будуть проходити відкрито в режимі онлайн - це буде мікс електронних і відритих торгів. В їх організації нам будуть допомагати міжнародні експерти", - підкреслив він.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров'я повідомив, що законопроект про спрощену реєстрацію ліків внесуть в Раду до кінця березня.