ua en ru

Закриття АЗС "БРСМ-Нафта" має всі ознаки замовної акції, - керівник мережі АЗС "Бел Оіл"

Закриття близько 20 заправних станцій мережі "БРСМ-Нафта" має всі ознаки замовної акції. Про це заявив заступник генерального директора - керівник мережі АЗС ТОВ "Бел Оіл" Олександр Красновський.

За його словами, співробітники прокуратури протягом останніх трьох днів приходять на території заправок ТМ "БРСМ-Нафта" з рішеннями судів, де однією з причин для зупинки роботи станції вказується недоотримання клієнтом здачі в розмірі 8 коп.

Красновський додав, що співробітники прокуратури проводять обшуки і виїмку документів.

"Ми вважаємо ці перевірки елементом класичного рейдерського захоплення. Динамічно розвивається мережа з 135 заправок з хорошим співвідношенням ціни та якості палива - ласий шматок для конкурентів. По всій видимості, саме вони інспірували засідання судів в суботу і винесення оперативних рішень під надуманими приводами - від недоотриманого здачі в розмірі 8 копійок до пожежонебезпеки заправних комплексів, до яких у пожежників не було претензій протягом 10 років, а також якості продукції", - говорить А. Красновський.

За його словами, до якості палива у клієнтів питань не виникає. "Ми реалізуємо паливо Мозирського НПЗ (Білорусь), а також українських виробників. Якщо б у нас було неякісне паливо, що ви б не бачили таких черг на наших заправках. Неякісне паливо - це там, де у людей немає ні однієї машини під колонками. А у нас заправки постійно забиті", - зазначає представник "БРСМ-Нафти".

Відзначається, що надуманість претензій до якості підтверджується і відсутністю негативних висновків експертів у відповідних рішеннях судів, на підставі яких прокуратура намагається закрити заправки мережі.

Заступник гендиректора ТОВ "Бел Оіл".подчеркнул, що на сьогоднішній день роботу мережі забезпечують 3,5 тисячі співробітників, які бояться втратити роботу у зв'язку з рейдерським захопленням. Трудовий колектив вже звернувся до Президента, Прем'єр-міністра та Генерального прокурора з проханням втрутитися в ситуацію з незаконним захопленням мережі АЗС.

"Ми маємо намір відстоювати свої права, в законному порядку оскаржуючи рішення судів і дії прокуратури. Крім того, ми будемо максимально оприлюднювати спроби рейдерського захоплення нашої мережі. Підтвердженням того, що дії силових структур можуть бути незаконними, є їх небажання з'являтися перед камерами і відповідати на запитання преси. Значить, їм є що приховувати", - говорить Красновський.