ua en ru

Закони про особливий статус та реінтеграцію Донбасу впливають на рішення про введення миротворців, - нардеп

Закони про особливий статус та реінтеграцію Донбасу впливають на рішення про введення миротворців, - нардеп Фото: Артур Герасимов (solydarnist.org)

Від закону про особливий статус залежить рішення ЄС щодо санкцій проти РФ

Прийняття законів "Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької і Луганської областей" та "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях" впливають на рішення про введення миротворчої місії ООН на тимчасово окуповану територію. Про це заявив голова фракції "Блок Петра Порошенко" Артур Герасимов в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі "ICTV" .

"Обидва ці закони, і закон про реінтеграцію, і закон, який продовжив особливості місцевого самоврядування, справді майже прямим чином впливають на рішення наших партнерів щодо введення миротворців", - сказав Гарасимов.

За його словами, від закону про особливий статус тимчасово окупованих територій також залежить подальше продовження санкцій Європейського Союзу щодо Російської Федерації.

Нагадаємо, раніше секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Іван Винник заявив, що при підготовці до другого читання проект закону про реінтеграцію Донбасу політики передбачать механізм верифікації виводу російських військ.