ua en ru

Законопроекти щодо реформування системи виконання судових рішень будуть прийняті в жовтні, - Петренко

Законопроекти щодо реформування системи виконання судових рішень будуть прийняті в жовтні, - Петренко Фото: Павло Петренко

Три законопроекти можуть бути прийняті Верховною Радою в цілому в жовтні

Законопроекти щодо реформування системи виконання судових рішень можуть бути прийняті в жовтні. Про це під час презентації реформування системи виконання судових рішень заявив міністр юстиції України Павло Петренко, передає кореспондент РБК-України.

"Я думаю, що в жовтні місяці ми зможемо прийняти їх в цілому (законопроекти щодо реформування системи виконання судових рішень - ред.) для того, щоб в принципі можна було готуватися до їх імплементації", - заявив Петренко.

"Законопроекти (щодо реформування виконання судових рішень, - ред.) зареєстровані у порядку денному сьогодні. Була надія, що їх проголосують у першому читанні до обіду. Перерва до 16:00. Сподіваюся, що сьогодні наші закони там будуть у першому читанні проголосовано ", - додав він.

За словами міністра, йдеться про три законопроекти. Зокрема, "Про органи і осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень та інших рішень інших органів", "Про виконавче провадження" та законі, який стосується внесення змін у Податковий кодекс України.

Нагадаємо, 14 серпня Президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради України законопроекти щодо реформування системи виконання судових рішень та рішень інших органів, які спрямовані на підвищення ефективності діяльності органів і осіб, які здійснюють примусове виконання рішень та забезпечення належної реалізації завершальній стадії судового розгляду.