ua en ru

Законопроекти про перетинання кордону потребують прискореного розгляду, - Луценко

Законопроекти про перетинання кордону потребують прискореного розгляду, - Луценко Фото: Ірина Луценко (УНІАН)

Законопроекти щодо внесення змін до КК у питанні перетину держкордону комітет має розглянути у середу

Законопроекти про перетинання державного кордону потребують прискорено розгляду. Про це заявила представник президента України у Верховній Раді, народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенко" Ірина Луценко під час засідання Погоджувальної ради, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Луценко, три законопроекти щодо внесення змін до Кримінального кодексу у питанні перетину державного кордону мають бути розглянуті комітетом у середу.

"У сфері національної безпеки пропонується і потребує прискорення підготовки та розгляду законопроекту №701 "Про внесення змін до Кримінального кодексу за внесення відповідальності за незаконне перетинання державного кордону", спрямований на забеспечення захисту суверінітету та теріторіальної цілісності України. Ми б дуже просили розглянути ці законопроекти у середу. Таких закона є три. Цей закон, до нього альтернативний і ще один закон, внесений членами БПП", - заявила Луценко.

Нагадаємо, 12 квітня президент України Петро Порошенко повідомив, що Україна і Молдова спростять перетин кордону для громадян обох країн.