ua en ru

З законопроекту про громадянство буде виключена "норма щодо колаборантів", - Порошенко

З законопроекту про громадянство буде виключена "норма щодо колаборантів", - Порошенко Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Законопроект буде розділено на дві частини: закон про громадянство та закон про колаборантів

З законопроекту про громадянство буде виключена "норма щодо колаборантів". Про це заявив президент України Петро Порошенко під час зустрічі з головою Меджлісу кримськотатарського народу Рефатом Чубаровим та його заступником Ільмі Умеровим, повідомляє прес-служба глави держави.

Так, Порошенко заявив про необхідність забезпечити захист українців та кримських татар на законодавчому рівні. Крім того, він зазначив, що для посилення ефективності боротьби з нелегальною міграцією він вніс на розгляд парламенту законопроект про громадянство. Разом з тим, пізніше Порошенко відкликав відповідний законопроект.

За словами глави держави, з законопроекту буде виключена "норма щодо колаборантів". Таким чином, за словами Порошенка законопроект буде розділено на дві частини: закон про громадянство та законом про колаборантів.

"В цьому проекті були норми, які з одного боку захищають не лише кримських татар, але і українців, які опинилися на окупованій території і були вимушені під тиском прийняти російське громадянство і закон має захистити їх. Але є окрема невеличка частина громадян, які добровільно стали колаборантами - пішли працювати в поліцію, ФСБ, незаконні органи влади. Я прийняв рішення, що відкличу законопроект про громадянство", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко відкликав з парламенту свій законопроект № 8297, який передбачав позбавлення українського громадянства за участь у голосуванні на "виборах" на території анексованого РФ Криму.