ua en ru

Законопроект про врегулювання ситуації на Донбасі передбачає введення миротворців

Законопроект про врегулювання ситуації на Донбасі передбачає введення миротворців Фото: миротворці ООН (flickr.com/un_photo)

Прийняття законопроекту створить умови для розгортання миротворців в ОРДЛО

Поданий до Верховної Ради України законопроект про врегулювання ситуації на Донбасі передбачає введення миротворців. Про це йдеться в пояснювальній записці до проекту №7164 "Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької і Луганської областей", опублікованій на сайті парламенту.

Зокрема, в пункті пояснювальної записки "Обґрунтування необхідності прийняття акта" серед іншого зазначається, що прийняття законопроекту створить необхідні умови для розгортання в окремих районах Донецької і Луганської областей України миротворчої операції ООН.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на початку жовтня спеціальний представник Держдепу США по Україні Курт Волкер і помічник російського президента Владислав Сурков обговорять введення миротворців на Донбас.

"Ми вважаємо важливим спробувати прийти до взаєморозуміння з питання про мандат можливої миротворчої місії", - заявив колишній посол США в Росії Джон Теффт.