ua en ru

Законопроект про реінтеграцію Донбасу не призведе до повномасштабної війни, - Тука

Законопроект про реінтеграцію Донбасу не призведе до повномасштабної війни, - Тука Фото: Георгій Тука (РБК-Україна)

Тука зазначив, що в преамбулі цього законопроекту чітко прописана прихильність до мирного вирішення проблеми

Законопроект про реінтеграцію Донбасу не призведе до повномасштабної війни. Про це заявив заступник міністра тимчасово окупованих територій Георгій Тука в ефірі "1+1".

"Прийняття цього закону не означає, що наступного дня Україна почне повномасштабну війну із застосуванням авіації, ракетних видів озброєння і таке інше. В преамбулі цього законопроекту чітко прописана прихильність до мирного вирішення проблеми і послідовність мінським домовленостям", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні опублікували концепцію законопроекту про деокупацію Донбасу. Презентована версія документа не є остаточною і в неї можуть внести зміни.

Зокрема, у преамбулі документа зазначається, що на даний момент антитерористична операція не відповідає завданням щодо деокупації окремих районів Донецької та Луганської областей. Також підкреслюється важлива складова майбутнього законопроекту, яка надасть президенту право використовувати Збройні сили, інші військові формування на Донбасі.

В документі представлено шість пунктів. Один з них передбачає, що президент зможе прийняти рішення про введення військового стану і про застосування ЗСУ та інших формувань для відновлення територіальної цілісності України.