ua en ru

Законопроект про заборону на відведення земельних ділянок потребує серйозного доопрацювання

Законопроект про заборону на відведення земельних ділянок потребує серйозного доопрацювання. Про це сьогодні повідомив заступник голови комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики Дмитро Андріївський, передає кореспондент РБК-Україна.

"На даний час найбільша кількість законопроектів стосується питань розробки детальних планів територій. Таких законопроектів внесено сім, три з них стосуються відтермінування заборони на відведення землі й зміну цільового призначення використання земельних ділянок. Два вже були розглянуті Верховною Радою на минулому тижні, це так звані законопроекти № 23631 та № 23632. Один з цих законопроектів передбачає відтермінування такої заборони до 1 січня 2015 р. і на наш погляд дасть можливість відводити земельні ділянки, дасть можливість наповнити місцеві бюджети відповідними коштами і дасть поштовх для розвитку інвестиційної діяльності підприємств", - розповів Андрієвський.

За його словами, цей законопроект проголосований за основу в першому читанні й ще є час до кінця цього тижня надавати свої пропозиції.

"Законопроект звичайно не однозначний... Ми виходимо з того, що його все ж таки треба прийняти, нам вдалося залу переконати, він був прийнятий в першому читанні, але він, звичайно, потребує серйозного доопрацювання з тим, щоб після 1 січня 2015 р. ми знову ж таки не залишились на тих позиціях, на яких знаходимось сьогодні, що детальних планів території нема, зонування нема... В бюджетах місцевих і в державному бюджеті кошти на цю діяльність, на її реалізацію не закладені. Тому, звичайно, зміни до другого читання мають врахувати оці особливості", - зазначив Андрієвський.

Читайте також: ВР має намір до 1 січня 2015 р. заборонити передачу земділянок у власність фізосіб за відсутності детального плану території