ua en ru

Законопроект "Про національну безпеку" доповнили правкою про боротьбу з корупцією, - нардеп

Законопроект "Про національну безпеку" доповнили правкою про боротьбу з корупцією, - нардеп Фото: Іван Вінник (УНІАН)

Також були враховані екологічні, фінансові та інші ризики, що загрожують безпеці держави

Проект закону "Про національну безпеку" до першого читання було доповнено кількома поправками в частині боротьби з корупцією та фінансової безпеки держави. Про це розповів секретар Комітету ВР з питань безпеки і оборони, народний депутат від фракції "Блоку Петра Порошенко" Іван Вінник, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми звернули увагу, що текст поданий президентом України, більше описує питання військової безпеки держави. У той же час, існують і інші ризики, з якими нам потрібно працювати. Зокрема, питання боротьби з корупцією, питання соціальної, фінансової та екологічної безпеки. Тому ці блоки включені. На ці блоки проект закону був розширений", - заявив Вінник.

За його словами, комітет повинен включити в законопроект "Про національну безпеку" правки по боротьбі з корупцією для збалансованості документа з Кримінальним кодексом та іншими законами України.

"Якщо ми не згадаємо в контексті національної безпеки необхідність боротьби з корупцією, то розбалансуємо законодавство. Як закон "Про протидію та запобігання корупції", так і Кримінальний кодекс", - додав Вінник.

Нагадаємо, Верховна рада України на пленарному засіданні 5 квітня розгляне питання національної безпеки і оборони.