ua en ru

Законопроект про "націоналізацію" АТБ точно не буде розглянутий, - нардеп

Законопроект про "націоналізацію" АТБ точно не буде розглянутий, - нардеп Фото: Дмитро Лубінець

За словами нардепа, звинувачення на адресу АТБ виявились безпідставними

Народний депутат України з фракції Блок Петра Порошенка (БПП) Дмитро Лубінець заявив, що законопроект про "націоналізацію" торговельної мережі АТБ не буде розглянутий, оскільки навіть "не заслуговує" на це. Про це політик сказав в ефірі телеканалу NewsOne.

Зокрема, нардеп зазначив, що звинувачення на адресу мережі АТБ, яку автори законопроекту звинувачували у співпраці з окупованим Донбасом та анексованим Кримом, виявились безпідставними.

"Я знаю, що такий законопроект був зареєстрований (законопроект про "націоналізацію" АТБ, - ред.). Я особисто його не підписував, хоча до мене зверталися, щоб я його підписав. Багато моїх колег, які його підписали, потім, розібравшись в ситуації, відкликали свої підписи. На теперішній час цей законопроект точно не буде розглянутий в сесійній залі Верховної ради, він просто на це не заслуговує. Я не буду називати прізвища, але мені так здається, що це просто конфлікт між людьми, який, на жаль, внесли в вищий законодавчий орган нашої держави", - заявив Лубінець.

Він додав, що особисто звертався з депутатськими запитами до СБУ, ГПУ та ДФС з вимогою перевірити інформацію, прописану в обґрунтуванні законопроекту про "націоналізацію" АТБ його співавторами. Однак, зазначив нардеп, на всі запити він отримав однозначну відповідь про те, що жодного бізнесу чи торгівлі на території ОРДЛО та в Криму корпорація АТБ не веде.

"Ще 20-го грудня я направив депутатське звернення в усі правоохоронні органи – в Генеральну прокуратуру, Національну поліцію, Службу безпеки України, навіть у Фіскальну службу... Всі відповіді, які отримав я як народний депутат, свідчать, що жодного факту, який би підтверджував протиправну діяльність компанії АТБ, не було знайдено", - повідомив Лубінець.

Лубінець нагадав, що сам є мажоритарником від міста Волноваха на півдні Донецької області. Він зазначив, що з власного досвіду знає, скільки своїх магазинів корпорація АТБ втратила в результаті окупації частини Донбасу, а також яку фінансову та матеріальну допомогу керівництво АТБ надавало українському війську та добровольчим батальйонам ще з весни 2014-го року.

"Я знаю, що 152 магазини були втрачені компанією. Одні - так би мовити "націоналізували" бойовики, інші – просто розграбували. Був розграбований дуже великий сучасний логістичний центр, який був збудований всього за два роки до початку війни в Донецьку. Наскільки я знаю, зі слів фахівців, компанія АТБ зазнала близько 7 мільярдів гривень прямих втрат", - заявив нардеп.

"Після того, як побачили хлопці-атошники, що у мене виникли, скажімо, так, питання до діяльності АТБ, я отримав величезний лист підтримки корпорації АТБ, який був підписаний ветеранами АТО, які служили в Донецькій і Луганській областях. Я знаю особисто, наскільки велику допомогу їм надавали. Користуючись нагодою хочу висловити подяку АТБ від Донецької області", - додав політик.