ua en ru

Законопроект про нацбезпеку передбачає призначення цивільного міністра оборони, - Геращенко

Законопроект про нацбезпеку передбачає призначення цивільного міністра оборони, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко (rada.gov.ua)

Верховна рада зможе прийняти законопроект "Про Національну безпеку України" вже цієї сесії

Законопроектом про Національну безпеку передбачено призначення цивільного міністра оборони. Про це повідомила перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Цей законопроект закладає нову архітектуру управління сектором безпеки і оборони. Посилюється демократичний контроль за сектором, вводиться нова система командування. Власне там фіксується важлива норма щодо цивільного міністра оборони. Завдяки нормам, які будуть прийняті цим законом, Україна по суті наблизиться у секторі безпеки і оборони до стандартів НАТО", - заявила Геращенко

За її словами, Верховна рада зможе прийняти законопроект "Про Національну безпеку України" вже цієї сесії.

"Законопроект про нацбезпеку розроблявся експертами і спеціалістами РНБО разом з нашими партнерами по західним країнам ЄС і НАТО. За моїм прогнозом законопроект буде розглянуто найближчим часом у профільному комітеті. Я сподіваюсь, що вже цієї сесії після повноцінного розгляду у першому і другому читанні Верховна рада прийме цей закон", - наголосила перший віце-спікер.

Вона додала, що найближчим часом на розгляд парламенту буде внесено законопроект "Про цивільне розмінування".

"Важливим для нас компонентом є також прийняття законопроекту про цивільне розмінування. Наразі, за моєю інформацією, відповідна робоча група працює у профільному комітеті з питань Нацбезпеки. Ми сподіваємось, що вже розроблений законопроект найближчим часом буде внесено на порядок денний", - додала Геращенко.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що законопроект про нацбезпеку надійшов до Верховної ради України.