ua en ru

Законопроект про контроль НАБУ обговорювалося на зустрічі лідерів "Народного фронту" з послом США

Законопроект про контроль НАБУ обговорювалося на зустрічі лідерів "Народного фронту" з послом США Фото: НАБУ (nabu.gov.ua)

Яценюк і Аваков вночі відвідували посольство США

Законопроект, що встановлює право Верховної Ради висловлювати недовіру керівництву антикорупційних органів України, став темою зустрічі лідера "Народного фронту" Арсенія Яценюка та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з послом США Марі Йованович. Про це йдеться у матеріалі РБК-Україна: "Агенти Держдепу: як і чому у Раді звільнили Соболєва і не зачепили НАБУ".

Як стало відомо РБК-Україна з джерел у БПП і НФ, в ніч з середи на четвер Яценюк і Аваков відвідували американське посольство, де спілкувалися на цю тему з послом США. Саме після цієї зустрічі з'явилася заява Яценюка з приводу законопроекту Герасимова-Бурбака. За його словами, політрада партії прийняла рішення домагатися виконання низки завдань для виходу з кризи, що склалася в правоохоронних органах.

Джерело в НФ стверджує, що після зустрічі з послом Яценюк поїхав до президента Петра Порошенка та переконав його зняти документ.

При цьому джерело в Адміністрації президента розповіло, що вночі Порошенко провів зустріч з представниками фракції БПП Артуром Герасимовим та Іриною Луценко з приводу даного законопроекту.

"Президент вчора пізно ввечері це обговорював з Герасимовим і Луценко. Його позиція, що цей законопроект - перебір. Це з серії перестаралися", - розповідає співрозмовник.

У команді президента запевняють, що прийнятий він не буде. Особливо після серії жорстких заяв західних партнерів.

Як стало відомо РБК-Україна, вночі у АП була серія дзвінків від західних дипломатів з цього приводу.

Нагадаємо, 6 грудня у парламенті був зареєстрований законопроект, що встановлює право Верховної Ради висловлювати недовіру керівництву антикорупційних органів. Пізніше стало відомо, що цей законопроект внесли до порядку денного засідання Ради у четвер.

Вранці 7 грудня розгляд законопроекту зняли з порядку денного Верховної Ради України.