ua en ru

Законопроект про дипслужбу винесуть на голосування у четвер, - нардеп

Законопроект про дипслужбу винесуть на голосування у четвер, - нардеп Фото: Сергій Березенко (РБК-Україна/Віталій Носач)

Нардеп Березенко розповів порядок денний ВР на четвер, 17 травня

У четвер, 17 травня, Верховна рада України голосуватиме за законопроект про дипломатичну службу. Про це повідомив заступник голови депутатської фракції БПП Сергій Березенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Порядок денний на цей четвер є дуже насиченим. В якій послідовності ті чи інші законопроекти будуть стояти в порядку денному, ми побачимо безпосередньо в четвер. Я би дуже хотів, щоб все таки пройшла трансплантація (законопроект стосовно питань охорони здоров’я і трансплантації органів, - ред.), щоб пройшли вибори нових членів до ЦВК", - заявив Березенко.

Також нардеп сподівається, що Рада встигне розглянути фінансові законопроекти.

"Також я хотів би, щоб ми розглянули законопроекти, які були запропоновані Нацбанком. Зокрема, про валюту, про відновлення кредитування тощо. Не забувайте, що повернувся до ВР ветований закон про дипломатичну службу, який має низку неточностей. Позиція нашої фракції - підтримати ініціативу президента, проголосувати цей закон у Раді також у четвер", - додав він.

Березенко також додав, що БПП визначиться, на чому будемо наполягати, на засіданні ради фракції.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко наклав вето на прийнятий 5 квітня Верховною радою закон "Про дипломатичну службу". Законопроект №7322 було 4 травня 2018 року повернуто з пропозиціями президента.