ua en ru

Законодавча ініціатива зі змін інженерно-технічного забезпечення АПК призведе до масових поборів серед селян, - Рада підприємців при Кабміні України.

Прийняття закону №4448 "Про внесення змін до Закону України "Про систему інженерно-технічного забезпечення агропромислового комплексу України" призведе до масових поборів серед підприємців АПК. Про це в коментарі РБК-Україна заявила голова Ради підприємців при Кабінеті міністрів України Оксана Продан.

"Вже сьогодні очевидно, що у автора не було на меті допомогти селянам, а була інша мета - збільшити повноваження контролюючого органу. Ми будемо звертатися до автора, народних депутатів і фракцій, щоб не допустити прийняття цієї редакції законопроекту у другому читанні, а підготувати редакцію, яка б дійсно допомогла людям", - заявила О.Продан.

Законопроект №4448 "Про внесення змін до Закону України "Про систему інженерно-технічного забезпечення агропромислового комплексу України" був проголосований в першому читання 18 лютого. Автор законопроекту, голова профільного комітету ВР Микола Присяжнюк доповів, що він пропонує спростити процедуру технічного огляду господарської техніки. Разом із цим, в законопроекті передбачається збільшення контролюючих повноважень інспекції щодо сільськогосподарських виробників. Також вводиться поняття акредитованих суб'єктів господарювання, які і будуть здійснювати технічний огляд (перед державним техоглядом).