ua en ru

У законі про реінтеграцію Донбасу передбачено відновлення торгівлі з ОРДЛО, - Сироїд

У законі про реінтеграцію Донбасу передбачено відновлення торгівлі з ОРДЛО, - Сироїд Фото: Оксана Сироїд (rada.gov.ua)

Контролювати торгівлю будуть Збройні сили

Законопроект про реінтеграцію Донбасу, який Верховна Рада має намір розглянути вже у вівторок, 16 січня, передбачає відновлення торгівлі з окремими районами Луганської та Донецької областей (ОРДЛО). Про це сказала заступник голови Верховної Ради України Оксана Сироїд в ефірі "5 каналу".

"Йдеться про відновлення торгівлі з окупованими територіями і це підтверджується тим, що лунають заклики: "Давайте порахуємо наші збитки від торгівлі з окупованими територіями". Величезна небезпека закладена в тому, що торгувати має армія, тобто контролювати торгівлю будуть Збройні сили, об'єднаний оперативний штаб і так званий командувач об'єднаних сил. Я думаю, це є величезна трагедія для Збройних сил, тому що торгівля і Збройні сили несумісні", – зазначила Сироїд.

Також вона зазначила, що депутати будуть вносити пропозиції, котрі зможуть зробити це рішення прийнятним.

Нагадаємо, сьогодні,16 січня 2018 року, у порядку денному парламенту запланований розгляд проекту закону "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях". Його народні депутати розглядатимуть у другому читанні.

Раніше президент України Петро Порошенко заявив, що через блокаду Донбасу Україна втратила 1% зростання ВВП.