ua en ru

Закон про валюту дає "зелене світло" для більш швидкої валютної лібералізації, - НБУ

Закон про валюту дає "зелене світло" для більш швидкої валютної лібералізації, - НБУ Фото: Яків Смолій (РБК-Україна)

НБУ вітає рішення народних депутатів підтримати законопроект про валюту

Закон про валюту (№ 8152), який Верховна рада підтримала сьогодні за основу у першому читанні, дає "зелене світло" для більш швидкої валютної лібералізації. Про це йдеться у повідомленні Національного банку України (НБУ) у Facebook.

Як зазначається, НБУ вітає рішення народних депутатів підтримати законопроект про валюту.

"Україна зможе прийти в решті решт до свободи валютних операцій. А обмеження будуть запроваджуватися лише у відповідь на кризові явища. Така позиція - свобода плюс захищеність - спростить життя українському бізнесу та відкриє двері в Україну для іноземних інвесторів. А відтак, українці отримають нові робочі місця", - завив голова Національного банку Яків Смолій.

Крім того, Смолій вважає перевагою законопроекту - "зелене світло" для більш швидкої валютної лібералізації.

"Ми зможемо суттєво переглянути найбільш болючі для бізнесу елементи валютного регулювання після набуття чинності законом. Наприклад, щодо інвестування за кордон та зовнішньоекономічних операцій. Ми будемо поступово та обережно прибирати обмеження", - зазначив він, додавши, що закон забезпечить більш прозорі умови для іноземних інвесторів.

Крім того, зазначається, що відповідний закон дозволить Україні виконати зобов’язання забезпечити вільний рух капіталу, яке вона взяла на себе за Угодою про асоціацію з ЄС.

#Radavote4reforms #ThankYou Національний банк вітає рішення народних депутатів підтримати проект Закону «Про валюту» №...

Опубліковано Національний банк України 17 травня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що парламент прийняв за основу президентський закон про валюту.