ua en ru

"Закон Савченко" могли інспірувати російські спецслужби, - нардеп

"Закон Савченко" могли інспірувати російські спецслужби, - нардеп Фото: Антон Геращенко (УНІАН)

Ув'язнені, випущені за "Законом Савченко" здійснили 56 вбивств

"Закон Савченко" міг бути інспірований російськими спецслужбами, як елемент гібридної війни, з метою підвищення рівня злочинності. Про це сьогодні в кулуарах Верховної Ради журналістам заявив радник міністра внутрішніх справ, народний депутат з фракції "Народний фронт" Антон Геращенко, передає кореспондент РБК-Україна.

Геращенко повідомив, що колишні ув'язнені, які вийшли на волю за "Законом Савченко" здійснили 56 вбивств і більше 1500 пограбувань після дострокового звільнення.

"Результат прийняття цього закону, за який всі ми несемо відповідальність, - це 56 осіб були вбиті тими злочинцями, які вийшли раніше за" законом Савченко ", більше 1,5 тисячі грабежів - це на травень 2016 року, близько сотні зґвалтувань і т. д. ", - заявив Геращенко.

Нагадаємо, 17 червня президент України Петро Порошенко підписав Закон "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо правила складання покарань та зарахування строку попереднього ув'язнення" №2046-VIII, яким скасовується так званий "закон Савченко".