ua en ru

Закон про реструктуризацію: чотири нардепа обіцяють відкликати голоси

Закон про реструктуризацію: чотири нардепа обіцяють відкликати голоси Фото: засідання Ради

Нардепи вважають свої голоси "помилкою"

Народні депутати України Альона Шкрум, Олександр Черненко, Ігор Луценко та Олег Мусій пообіцяли відкликати свої голоси за закон про реструктуризацію валютних кредитів. Про це вони повідомили на своїх сторінках в Facebook.

"Написала заяву про відкликання голосу за Закон про реструктуризацію валютних кредитів. Вважаю, що єдина справжня помилка - не виправляти своїх помилок. Це на сьогодні - єдиний вчинок, за який мені соромно в цій Раді", - зазначила Шкрум.

Жах.Написала заяву про відкликання голосу за Закон про реструктуризацію валютних кредитів. Вважаю, що єдина справжня ...

Posted by Альона Шкрум on 2 Июль 2015 г.

Відкликати свій голос пообіцяв і нардеп Олександр Черненко.

"Завтра відкличу свій голос за 1558-1. У тому бардаку, який стояв у залі просто не розібрався. Це не виправдання, просто інформація", - повідомив він.

Завтра відкличу свій голос за 1558-1. В тому бардаку, який стояв в залі просто не розібрався. Це не виправдання, просто ...

Posted by Олександр Черненко on 2 Июль 2015 г.

Також про намір відкликати голос повідомив Ігор Луценко.

"Друзі, я вчинив як ідіот. Завтра відкликаю голос. У мене був шок, коли прийшовши додому і подивившись підсумки голосування, виявив, що 1558 прийнятий в цілому", - заявив він.

Друзі, я поступив як ідіот.Завтра відкликаю голос.Для мене був шок, коли прийшовши додому і переглянувши підсумки голо...

Posted by Igor Lutsenko on 2 Июль 2015 г.

Четвертим нердепом, який відкликає голос, став Олег Мусій.

"Шановні колеги, заявляю про відкликання свого голосу за законопроект про реструктуризацію валютних кредитів 1558-1, який як виявилося в підсумку, ми прийняли в третьому читанні. Сталося це через маніпулювання регламентом Головою Верховної Ради", - повідомив Мусій.

Шановні колеги, заявляю про відкликання свого голосу за законопроект про реструктуризацію валютних кредитів 1558-1, який...

Posted by Олег Мусій on 2 Июль 2015 г.

Зазначимо, за ухвалення даного законопроекту проголосували 229 нардепів. Таким чином, якщо чотири голоси будуть відкликані, залишаться 225 голосів, чого недостатньо для прийняття законопроекту.

Однак як повідомляється на сайті Ради на сторінці з результатами голосування, до голови Ради надійшли заяви нардепів Кулініча і Рудика з проханням вважати результатом їх голосування "ЗА" реструктуризацію.

Нагадаємо, раніше глава Мінфіну Наталія Яресько заявила, що втрати від реструктуризації валютних кредитів складуть 95 млрд грн.