ua en ru

Закон про реабілітацію жертв політичних репресій 5 травня набуде чинності

Закон про реабілітацію жертв політичних репресій 5 травня набуде чинності Фото: закон про реабілітацію жертв політрепресій 5 травня вступить в силу (РБК-Україна)

Документ сьогодні був опублікований у виданні "Голос України"

Закон, яким вдосконалюється процедура реабілітації жертв репресій тоталітарного режиму 1917-1991 років, в суботу, 5 травня, набуде чинності. Так, документ сьогодні був опублікований у виданні "Голос України".

Відзначимо, що закон набуває чинності з наступного дня після його опублікування.

Зокрема, в документі оновили термінологію закону про реабілітацію жертв політичних репресій, вводиться категорія постраждалих від репресій - родичів людини, який був репресований комуністичним режимом. Також передбачена оновлена ​​процедура реабілітації, яка максимально враховує всі обставини скоєння репресії проти конкретної людини.

Раніше в прес-службі глави держави підкреслювали, що закон заповнює правові прогалини і поліпшить ситуацію з реалізацією прав колишніх політв'язнів і репресованих.

Нагадаємо, 2 травня президент України Петро Порошенко підписав закон про реабілітацію жертв репресій тоталітарного режиму 1917-1991 років.

Парламент схвалив даний документ 13 березня.