ua en ru

Закон про розвиток ринку електромобілів зареєструють у Раді наступного тижня

Закон про розвиток ринку електромобілів зареєструють у Раді наступного тижня Фото: електромобіль (volvocars.com)

Закон пройшов попереднє обговорення на комітетах

Наступного пленарного тижня у Верховній раді України буде зареєстровано закон про розвиток ринку електромобілів в Україні. Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час зустрічі з генеральним директором з питань мобільності і транспорту Європейської комісії Хенріком Хололеєм, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми очікуємо, що під час наступного пленарного тижня, починаючи з понеділка цей документ буде зареєстрований. Він пройшов вже попереднє обговорення як з керівниками фракцій, так і з керівниками профільних комітетів. Є підтримка. Наше завдання, щоб протягом першого півріччя 2018-го він був проголосований", - заявив Омелян.

За його словами, проект розвитку ринку електромобілів в Україні вже привернув увагу інвесторів.

"Зараз потенційні інвестори чекають на прийняття закону для того, щоб завершити переговори і розпочати роботу. Це може бути не одне виробництво, може бути декілька. Переговори проведені на початковій стадії. Серед вимог інвестора є чіткі законодавчі рамки, прозорий закон, який дасть гарантії розвитку ринку на 15 років, що ми готові надати", - додав Омелян.

Нагадаємо, із 1 січня 2018 року в Україні почали діяти пільги на ввезення електромобілів. Так, нові та вживані електромобілі можна завозити кордону без сплати акцизу та податку на додану вартість. Такий пільговий режим діятиме щонайменше протягом одного року.