ua en ru

Закон щодо виробництва спирту дозволить збільшити надходження до бюджету від ПДВ на 150 млн грн

Закон щодо виробництва спирту дозволить збільшити надходження до бюджету від ПДВ на 150 млн грн Фото: у розпорядженні РБК-Україна опинилися відповідні проекти законів

Прийняття законопроектів дозволить збільшити виробництво і реалізацію спирту на 10-15 млн дал на рік

Законопроект, що передбачає зміни ст. 229 Податкового кодексу "щодо питань оподаткування і регулювання виробництва та використання спирту етилового", а також документ, що пропонує дерегуляцію виробництва біоетанолу і біодизеля, які опинилися в розпорядженні РБК-Україна, дозволить збільшити надходження до державного бюджету від ПДВ на 150 млн грн. Про це йдеться в статті РБК-Україна "Укрспирт" виводить технічну спиртову продукцію з-під акцизу".

У статті зазначається, що прийняття запропонованих законодавчих ініціатив дозволить державі збільшити виробництво і реалізацію спирту на 10-15 млн дал на рік, підрахували в Мінагрополітики. Чиновники впевнені, що в результаті щорічні надходження до держбюджету від ПДВ зростуть на майже 150 млн грн і ще додаткові 110 млн грн складе сплата податку на прибуток.

"Перехід в іншу товарну групу дозволить зняти фіскальний сальдо в розмірі близько 1 млрд грн з галузі. Відповідно, ми серйозно потесним білоруські антифризи, польські омивачі автомобільних стекол. Крім того, це забезпечить стабільною роботою цукрові заводи, аграріїв, які будуть поставляти сировину для біоетанолу", - сподівається в. о. голови ДП "Укрспирт" Роман Іванюк.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, експорт горілки за 5 міс. скоротився більш ніж на 50%.