ua en ru

Закон про приватизацію запустить масштабний продаж держвласності, - Кубів

Закон про приватизацію запустить масштабний продаж держвласності, - Кубів Фото: Степан Кубів (kmu.gov.ua)

Кубів підкреслює, що новий закон посилює захист прав інвесторів

Закон про приватизацію державного майна, прийнятий сьогодні Верховною Радою України, запустить масштабний продаж держвласності. Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, передає прес-служба відомства.

"Сьогоднішнє рішення парламенту - знакове для української економіки, адже воно допоможе запустити масштабну і, головне, прозору приватизацію. А це значить - модернізацію виробництва, нові робочі місця, мільйони інвестицій і викорінення корупції, яка роками роз'їдала бюджетів держпідприємств", - зазначив Кубів.

На його думку, закон розширить коло потенційних інвесторів посиленням захисту їхніх прав. Зокрема, якщо інвестор захоче, щоб договір купівлі-продажу регулювався правом Англії та Уельсу, орган приватизації зобов'язаний задовольнити цю умову.

Передбачається, що закон дозволить перейти до ринкового ціноутворення на об'єкти держвласності. Стартовою ціною для об'єктів малої приватизації буде їхня балансова вартість (вартість активів), якщо вона існує і не дорівнює 0. Якщо балансову вартість об'єкта визначити неможливо, стартова ціна буде встановлюватися на підставі оцінки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада прийняла закон про приватизацію держмайна. Відзначимо, в Україні близько 100 підприємств підлягають приватизації в поточному році.