ua en ru

Закон не передбачає відповідальності Розенблата в разі невнесення застави, - САП

Закон не передбачає відповідальності Розенблата в разі невнесення застави, - САП Фото: Борислав Розенблат (facebook.com/BlokPetraPoroshenka)

У такому випадку САП може повторно звернутися до Ради у вересні

Закон не передбачає відповідальність депутата Верховної Ради України Борислава Розенблата (позафракційний) у разі невнесення ним застави. Про це сказав журналістам прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Володимир Кривенко в перерві судового засідання з розгляду запобіжного заходу Розенблату в Солом'янському районному суді Києва у вівторок, 18 липня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Закон нас сильно обмежує: у нас буде єдиний вихід - у вересні повторно звертатися до Верховної Ради", - сказав Кривенко.

Прокурор пояснив що в разі, якщо Розенблат відмовиться вносити заставу, призначену судом, його не очікує жодна відповідальність, оскільки парламент не дав дозвіл на його арешт.

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) просить суд призначити депутату Верховної Ради України Бориславу Розенблату (позафракційний) 10 млн гривень застави. Кривенко відзначив, що у парламентаря є нерухомість закордоном. "Розенблат має нерухомість у Німеччині, де може ховатися від слідства", - додав він.