ua en ru

Закон про право сімей загиблих бійців АТО на пільги без додаткових умов набув чинності

Закон про право сімей загиблих бійців АТО на пільги без додаткових умов набув чинності Фото: пільги

Відповідний закон опублікований у виданні "Голос України"

Закон про надання права на пільги без додаткових умов сім'ям осіб, які загинули (пропали безвісти) або померли внаслідок поранення, контузії або каліцтв, одержаних при захисті держави або виконання інших обов'язків військової служби, під час участі в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, в тому числі з числа волонтерів та добровольців, набув чинності.

Документ опублікований у виданні "Голос України". Відповідно до закону, він набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Так, в законі "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" був скасований пункт, який регламентує надання пільг за умови, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім'ї в розрахунку на одну особу за попередні 6 місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу в порядку, визначеному Кабінетом міністрів.

Зокрема, передбачається, що зміни торкнуться надання таких пільг:

безоплатне одержання ліків, лікарських засобів, імунобіологічних препаратів та виробів медичного призначення за рецептами лікарів, безплатне першочергове зубопротезування;
50% знижка плати за користування житлом (квартирна плата) в межах норм, передбачених чинним законодавством;
50% знижка за користування комунальними послугами;
позачергове користування всіма послугами зв'язку та позачергове встановлення на пільгових умовах квартирних телефонів.

Нагадаємо, на початку лютого Верховна Рада України надала право на пільги без додаткових умов сім'ям осіб, які загинули (пропали безвісти) або померли внаслідок поранення, контузії або каліцтва, одержаних при захисті держави або виконання інших обов'язків військової служби, під час участі в антитерористичній операції , забезпеченні її проведення, в тому числі з числа волонтерів та добровольців.

Відповідний законопроект №3150 у першому читанні за основу і в цілому підтримав 231 парламентар.