ua en ru

Закон про олігархів потрібен для відволікання уваги, - Тимошенко

Закон про олігархів потрібен для відволікання уваги, - Тимошенко Фото: Юлія Тимошенко (Віталій Носач, РБК-Україна)

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко вважає, що прийняття закону про олігархів придумано владою, щоб відвернути увагу народу від проблеми тарифів на газ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Тимошенко в ефірі "Свобода слова Савіка Шустера".

"64 мільярди вкрадено в "Укрзалізниці". 225 млрд в НАК "Нафтогаз". Ви ж не знаєте про цей скандал, а його закрили всіма цими гучними подіями. І всі телевізійні канали показують ці гучні події, порожні абсолютно", - заявила Тимошенко.

Голосування за закон про олігархів, за словами Тимошенко, навмисно організували, щоб відвернути увагу від заяв про собівартість українського газу на рівні 1 грн/куб. м при продажу газу населенню 7,99 грн/куб. м.

Тимошенко також зазначила, що прийнятий Радою закон про олігархів абсолютно неробочий і найближчим часом буде скасований через грубе порушення Конституції.

"Оскільки процедура була грубо порушена тепер будь-який з депутатів збирає підписи і може звернутися до Конституційного суду. Залізобетонну підставу скасувати за порушення процедури цей "Антиолігархічний" закон, як прийнятий неконституційним способом. Я вам гарантую, що він буде скасований", - зазначила Тимошенко.