ua en ru

Закон про амністію влада виконує в повному об'ємі, - Рибак

Закон про амністію учасників акцій протесту влада виконує в повному об'ємі.

Закон про амністію учасників акцій протесту влада виконує в повному об'ємі. Про це сьогодні заявив голова Верховної Ради України Володимир Рибак в інтерв'ю телеканалу "Рада", передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні піднімається питання опозицією, деякими радикальними угрупованнями, які є на Майдані, що закон про амністію не виконується. Закон про амністію виконується владою у повному обсязі", - заявив Рибак.

Він нагадав, що просив генерального прокурора України Віктора Пшонку поінформувати Верховну Раду про те, як виконується закон про амністію.

"Вчора я таку інформацію отримав. Йде послідовна робота. Людей відпускають додому. Сама опозиція каже, що близько 50 людей ще є. Але більше 200 людей звільнили з в'язниць і СІЗО. Але закон виконується в односторонньому порядку. У нас закон про амністію працює до 22 лютого. Тому ми все повинні зробити, щоб всі були відпущені... Але потрібно виконувати і з іншого боку: необхідно звільнити приміщення київськими мітингувальниками нашої КМДА, слід розблокувати вул. Грушевського, є ряд питань по обладміністраціям", - зазначив Рибак.