ua en ru

Закон про перевибори в проблемних округах не зобов'язує ЦВК навчати керівників окружкомів, - Охендовський

Відповідно до закону Центральна виборча комісія (ЦВК) не повинна проводити навчання керівного складу окружних виборчих комісій, які працюватимуть в ході майбутніх виборів у п'яти проблемних округах. Про це він повідомив журналістам після засідання ЦВК, передає кореспондент РБК-Україна.

"Повторні вибори народних депутатів України проводитимуться на підставі спеціального закону, який був прийнятий ВР 5 вересня 2013 р. Це закон про повторні вибори в одномандатних округах № 94, 132, 194, 197 і 223. П'ятий пункт цього закону встановлює, що під час формування складу окружних виборчих комісій вимога щодо обов'язковості навчання осіб, які претендують на зайняття керівної посади у складі окружної виборчої комісії, встановлене законом про вибори народних депутатів, не застосовується. Відповідно, під час підготовки цих повторних виборів таке навчання проводиться в передбаченому законом порядку щодо керівного складу не буде", - сказав Охендовський.

У теж час, він підкреслив, що незважаючи на це "ЦВК у будь-якому випадку буде проводити навчання для всіх без винятку осіб, які працюватимуть в усіх без винятку виборчих комісіях".