ua en ru

Закон про нацбезпеку погодили представники ЄС та НАТО

Закон про нацбезпеку погодили представники ЄС та НАТО Фото: обговорення законопроекту про нацбезпеку (nato.usmission.gov)

Деякі питання отримали зауваження від європейських експертів

Представники НАТО та ЄС погодили законопроект "Про національну безпеку" до другого читання. Про це заявила представник президента в парламенті, народний депутат від фракції "Блоку Петра Порошенко" (БПП) Ірина Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вчора відбувся круглий стіл. Були представники з Європейського союзу і НАТО, експерти, які працюють. Було проаналізовано ті напрацювання, які підготовлені робочою групою при комітеті. Туди увійшла і адміністрація президента. Фактично вчора погодили цей доопрацьований законопроект до другого читання", - заявила Луценко.

За її словами, деякі питання отримали зауваження від європейських експертів.

"Основні маркери, які потребували особливої уваги: повноваження органу СБУ, цивільний міністр, чи буде підпорядкований Муженко міністру, чи буде піддаватись контролю СБУ. Всі ці моменти були враховані", - заявила Луценко.

Вона також наголосила, що до другого читання законопроект про національну безпеку отримав 500-800 поправок.

Нагадаємо, 13 квітня заступник генерального секретаря НАТО Роуз Ейлін Геттемюллер заявила, що у НАТО очікують на доповнення законопроекту про нацбезпеку.