ua en ru

Укладені всі контракти для початку будівництва морської ділянки "Південного потоку", - "Газпром"

Проект морської ділянки газопроводу "Південний потік" реалізується строго за графіком і на сьогоднішній день компанією South Stream Transport B.V. укладені всі контракти, необхідні для початку будівництва морської ділянки газопроводу восени 2014 р.

Проект морської ділянки газопроводу "Південний потік" реалізується строго за графіком і на сьогоднішній день компанією South Stream Transport B.V. укладені всі контракти, необхідні для початку будівництва морської ділянки газопроводу восени 2014 р. Про це йшлося на засіданні наглядової ради компанії South Stream Transport B.V. в Амстердамі, передає прес-служба ВАТ "Газпром".

У засіданні також взяв участь голова правління "Газпрому" Олексій Міллер.

Зокрема, розміщені замовлення на поставку понад 150 тис. труб для перших двох ниток морської ділянки "Південного потоку" та укладені контракти на їх укладання. Підписано угоду на постачання обладнання для управління експлуатацією морського газопроводу, а також договір на її сертифікацію. Укладено контракт на поставку газовимірювального обладнання для ділянок берегового примикання в Росії та Болгарії.

"Прогрес у реалізації морської ділянки газопроводу є свідченням успішної роботи європейських та російського акціонерів. Більш того, я впевнений, що "Південний потік" буде також сприяти співробітництву і в більш широкому масштабі, так як газопровід принесе взаємну користь і забезпечить надійність поставок енергоносіїв в Болгарію і Європи в цілому", - сказав голова наглядової ради South Stream Transport B.V. Хеннінг Фошерау.

"Південний потік" - інфраструктурний проект "Газпрому" з будівництва газопроводу потужністю 63 млрд куб. м через Чорне море до країн Південної і Центральної Європи в цілях диверсифікації маршрутів експорту природного газу і виключення транзитних ризиків. В даний час будівництво газопроводу йде на території Росії, Болгарії та Сербії. Поставки газу споживачам Європи почнуться в кінці 2015 р. На проектну потужність газопровід вийде в 2018 р.

Морська ділянка газопроводу буде складатися з чотирьох ниток довжиною понад 930 км кожна, прокладених в єдиному коридорі по дну Чорного моря на глибині понад 2200 м. Будівництвом морської ділянки "Південного потоку" займається спільна проектна компанія South Stream Transport B.V. з часткою участі Газпрому - 50%, італійської ENI - 20%, німецької Wintershall і французька EDF - по 15%.