ua en ru

Ув'язнені колонії в Запорізькій області виготовили 50 тис. фальшивих доларів, - ГПУ

Ув'язнені колонії в Запорізькій області виготовили 50 тис. фальшивих доларів, - ГПУ Фото: прокуратура

Було виготовлено не менше 3,5 млн російських рублів, 50 тис. доларів і більше 45 тис. гривень

У Запорізькій області в'язні Оріхівської виправної колонії № 88 "під патронатом" адміністрації виготовляли фальшиві гроші. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

"В Оріхівській виправній колонії № 88 виявлено підроблені долари, засоби та обладнання для виготовлення підроблених грошей, які, за попередніми даними, протягом декількох років виготовлялися у цій установі "під патронатом" адміністрації. Відповідно до наданих пояснень у вказаний період часу було виготовлено не менше 3,5 млн російських рублів, 50 тис. доларів і більше 45 тис. гривень", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що у вказаній колонії було проведено раптову перевірку, у ході якої було виявлено велику кількість порушень. Зокрема, порушення були пов'язані із нелюдськими умовами тримання засуджених, їх незаконним проживанням за межами виправних колоній, вільним перебуванням у їхньому розпорядженні заборонених речей.

Зазначається, що за результатами виїзду зареєстровано три кримінальні провадження за ч. 1 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів), ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу), ч. 1 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) КК України, готуються документи реагування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд заарештував заступника начальника Житомирської колонії, затриманого на хабарі у 27 тис. гривень.