ua en ru

У Закарпатській області ведеться робота з ліквідації наслідків підтоплень населених пунктів

У Закарпатській області ведеться робота з ліквідації наслідків підтоплень населених пунктів Фото: у Закарпатській області підвищився рівень води у річках (tyachiv.com.ua)

Залишаються підтопленими 315 домогосподарств

У Закарпатській області ведеться робота з ліквідації наслідків підтоплень окремих населених пунктів в басейнах гірських річок. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

"Залишаються підтопленими 315 домогосподарств, в тому числі 144 житлових будинків у Міжгірському, Рахівському та Тячівському районах", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, наразі забезпечено транспортне сполучення на автодорозі "Мукачево - Рогатин". Відновлено електропостачання всіх населених пунктів Рахівського та Тячівського районів.

"Для проведення протипаводкових робіт залучено сили та засоби цивільного захисту районних державних адміністрацій, підрозділи ДСНС, Національної поліції, дорожніх організацій та басейнового управління водних ресурсів річки Тиса загальною кількістю 220 осіб та 50 одиниць техніки", - повідомляють у прес-службі.

Як зазначається, підрозділами ДСНС України відкачано близько 300 м куб. води з 25 домогосподарств та 17 житлових будинків.

Окрім цього, здійснюється моніторинг за гідрологічною обстановкою в басейнах річок, де існує загроза підтоплення населених пунктів. На всіх гірських притоках річки Тиса продовжується спад рівнів води.

"За прогнозами Укргідрометцентру протягом наступної доби в Закарпатті очікуються опади у вигляді дощу, у гірських районах - мокрий сніг. В нижній течії річки Тиса в районі смт. Вилок та м. Чоп через добігання води з верхів'їв очікується підвищення рівні з виходом води на заплаву", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, ситуація знаходиться на постійному контролі ДСНС України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Закарпатській області через безперервні дощі підвищився рівень води у річках, в наслідок чого сталося підтоплення 132 домогосподарств, в тому числі 33 приватних житлових будинків у Міжгірському, Рахівському, Тячівському, Воловецькому, Іршавському районах.