ua en ru

У Закарпатській області фіксують найбільший за 10 років паводок

У Закарпатській області фіксують найбільший за 10 років паводок Фото: у деяких річках рівень води піднявся на 3-5 метрів

У регіоні за дві доби випала місячна норма опадів

У Закарпатській області зафіксовано найбільший за останні десять років паводок. Про це на брифінгу в управлінні ДСНС в Закарпатській області заявив начальник Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса Володимир Чіпак, передає прес-служба ДСНС.

За словами Чыпака, у Закарпатській області за останні 2 доби випала місячна норма опадів, а рівень води в річці Уж піднявся на 3,5 м, а в Боржаві - на 5 метрів. Він також зазначив, що за кількістю опадів цей паводок є найбільшим за останні 10 років.

"Якби така ситуація сталася 15 років тому, то підтопленою виявилася б вся правобережна частина Ужгорода. На сьогодні в найбільш проблемних місцях уздовж річки місто захищають укріпні споруди", - зазначив Чіпак.

У Закарпатській області фіксують найбільший за 10 років паводокУ Закарпатській області фіксують найбільший за 10 років паводокУ Закарпатській області фіксують найбільший за 10 років паводокУ Закарпатській області фіксують найбільший за 10 років паводокУ Закарпатській області фіксують найбільший за 10 років паводок

Фото: паводок у Закарпатській області

Нагадаємо, ДСНС попереджає про сильні дощі та пориви вітру в Україні 7-8 листопада.