ua en ru

У Закарпатській області двох митників викрили в систематичному отриманні хабарів

У Закарпатській області двох митників викрили в систематичному отриманні хабарів Фото: хабар (РБК-Україна)

Начальника однієї із змін та інспектора митного КПП "Вилок" затримали 8 серпня

В Закарпатській області 8 серпня правоохоронці затримали начальника однієї із змін та інспектора митного пункту контрольно-пропускного пункту "Вилок". Про це повідомляє прес-служба Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

Повідомляється, що оперативники обласного управління захисту економіки Нацполіції і слідчі прокуратури Закарпатської області під час обшуку виявили іноземні паспорти на імена митників. Крім того, у одного з них знайшли банківські договори про знаходження на рахунках сотні тисяч доларів та євро.

Також правоохоронці вилучили кошти, які були виявлені під час обшуку. Зокрема, 8,4 тис. доларів, 122 тис. форинтів, більше 700 євро.

"Під час проведення оперативних заходів правоохоронці задокументували злочинну схему систематичного отримання хабарів посадовими особами пункту пропуску "Вилок" Закарпатської митниці. Гроші вимагали за ввезення на територію України товарів і агрегатів транспортних засобів без належного митного оформлення", - йдеться в повідомленні.

altaltaltaltaltalt

Фото: обшуки (npu.gov.ua)

Також одного з митників правоохоронці затримали під час одержання чергової частини хабара - 400 доларів.

Досудове розслідування проводиться за ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура Вінницької області викрила і затримала митника під час одержання 20 тисяч гривень неправомірної вигоди.