ua en ru

У Закарпатській обл. намагалися вивезти дитину в Угорщину, сховавши її під сумками

У Закарпатській обл. намагалися вивезти дитину в Угорщину, сховавши її під сумками Фото: прикордонники (dpsu.gov.ua)

Дитина мала при собі біометричний паспорт громадянки України

Прикордонники Мукачівського загону 1 травня 2018 року в пункті пропуску "Лужанка" на кордоні з Угорщиною запобігли незаконному вивезенню 5-річної дитини. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

"Під час проведення поглибленого огляду транспортного засобу "Фольксваген", яким на виїзд з України прямувало п’ятеро осіб, прикордонники виявили приховану дівчинку віком 5-ти років. Дитина була накрита ковдрою, а зверху лежала сумка з речами", - зазначається у повідомленні.

Вказано, що дівчинка мала при собі біометричний паспорт громадянки України, який не був наданий прикордонникам під час проведення паспортного контролю осіб.

"Прізвище дівчинки не збігалося з прізвищем чоловіка, який назвався її батьком. До того ж, жодних дозвільних документів на вивезення дитини за кордон від матері не було. Не мав чоловік і свідоцтво про народження дитини, що могло підтвердити батьківство", - повідомили у Держприкордонслужбі.

У Закарпатській обл. намагалися вивезти дитину в Угорщину, сховавши її під сумками

Фото: дитину намагалися незаконно вивезти в Угорщину

Прикордонники проінформували представників Нацполіції про даний факт, наразі з'ясовуються обставини спроби незаконного вивозу дитини за кордон.

Нагадаємо, під час прикордонно-митного оформлення був затриманий 56-річний українець з великою сумою грошей - 25 тисяч євро. Громадянин України заховав кошти в шкарпетки, щоб без обкладання податком ввезти гроші з Росії.