ua en ru

У Закарпатському селі вулицю Леніна перейменували у Джона Леннона

У Закарпатському селі вулицю Леніна перейменували у Джона Леннона Фото: з 22 лютого повноваження щодо перейменування вулиць перейшли до Геннадію Москалю

Москаль підписав розпорядження про перейменування прокомуністичних вулиць в населених пунктах області в рамках декомунізації

У Закарпатській області з'явилися вулиці імені загиблих в АТО героїв, президента Чехословаччини і учасника британської групи The Beatles Джона Леннона. Про це повідомляє сайт голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля.

Геннадій Москаль підписав розпорядження про перейменування прокомуністичних вулиць в населених пунктах області в рамках декомунізації.

"Маса прокомуністичних вулиць на Закарпатті так і залишилися не перейменованими місцевими органами влади, хоча на це законом "про декомунізацію" відведено півроку", - зазначив він.

Москаль зазначив, що з 22 лютого повноваження щодо перейменування вулиць перейшли до голови ОДА.

"Вулиці в честь загиблого в АТО Віктора Маркуся, президента Чехословаччини Томаша Масарика, видатних угорських і румунських діячів літератури і мистецтва, а також учасника The Beatles Джона Леннона я змінив на свій розсуд", - додав він.

Ннапомним, раніше комісія з питань найменувань Київської міської державної адміністрації підтримала ініціативу перейменування Московського проспекту на проспект Степана Бандери.