ua en ru

"Закарпатгаз" спрямує понад 4,2 млн гривень на забезпечення користувачів лічильниками газу

В 2016 році в рамках виконання інвестпрограми ПАТ "Закарпатгаз" планує встановити у домах закарпатців 2,4 тисячі безкоштовних лічильників газу, що дозволить значно скоротити кількість клієнтів, які використовують природний газ без приладів обліку і вийти на показник забезпечення побутових споживачів області лічильниками у 99%. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

На реалізацію програми передбачено спрямувати понад 4,2 мільйона гривень, а це понад 30% від загального бюджету інвестиційної програми компанії на рік.

"Стрімке підвищення ціни на природний газ та встановлення занижених норм газу у минулому році демотивувало закарпатців встановлювати лічильники газу – навіть безкоштовні. Сьогодні ж, навпаки - ми спостерігаємо суттєве збільшення попиту на встановлення газових лічильників. Наші клієнти впевнились у тому, що лише стовідсотковий комерційний облік газу є гарантом ощадливого використання енергоресурсу і економії коштів", - сказав заступник голови правління з комерційної діяльності та обслуговування клієнтів ПАТ "Закарпатгаз" Євген Полуницький.

За даними прес-служби, станом на 1 квітня 2016 року, більше 270,8 тисячі домогосподарств Закарпатської області використовують природний газ. Серед них 98,2% домогосподарств оснащені лічильниками газу. За рівнем забезпечення житлового фонду приладами обліку блакитного палива Закарпаття посідає 1 місце серед областей України, повідомили у компанії.